Tudomány

A németeknek gyorsabb Tesla Model S dukál

Németország speciális hely a sebességkorlátozás nélküli autópályaszakaszok miatt, így az itt értékesítésre szánt Tesla Model S villanyautók tempós haladásra lesznek finomhangolva.

A 209 km/órás, elektronikusan limitált végsebességével a Tesla Model S az egyik leggyorsabb villanyautó a piacon. Tiszteletre méltó szám, de a sebességkorlátozás nélküli német autópálya szakaszokon néha elkelne a nagyobb tempó, ezért a cég külön verzióval készül a kihívásra.

A Tesla vezérigazgatója Elon Musk Münchenben jelentette be a németeknek szánt magas sebességű kilométerfalásra felkészített verziót. „Ha a vevők szeretnének végsebesség közelében autózni a német autópályán, akkor mi erre a célra készítjük elő az autót. Egyedi hangolással érjük el, hogy a Model S a végsebesség közelében is tökéletes vezetési élményt nyújtson” – nyilatkozta Elon Musk.

Az ígéret kecsegtető, ám részleteket egyelőre nem tudtunk meg a német kivitelről, még homály fedi a pontos végsebességet, sőt az sem biztos, hogy lesz változás, lehetséges, hogy csak a 130 km/óra feletti stabilitáson csiszolnak a Tesla mérnökei.

Másik fontos bejelentése, hogy Németországban rohamtempóban szeretnék kiépíteni a Tesla gyorstöltő rendszerét. Eddig hat töltőponttal vetették meg a lábukat, de 2014 végére már 40-50 állomást terveznek csatasorba állítani, ami azt jelenti, hogy minden német lakos 200 kilométeres körzetében lesz egy Tesla villanykút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik