Tudomány

10 videó arról, hogy az UFO-k léteznek. Vagy mégsem?

Rengeteg olyan videó kering az interneten, ami bizonyítani próbálja, hogy léteznek földönkívüliek. A végignézésük után ugyan közelebb nem kerülünk a megoldáshoz, de legalább megtudjuk, miket hiszünk repülő csészealjnak.

Phoenix, USA, 1997

A videón látható fényekkel kapcsolatban két állítás tartja magát. Az egyik szerint hullócsillagokat láthatunk, a másik szerint pedig katonai repülőket, de semmiképpen sem UFO-kat.

A Hudson völgye, USA, 2000

A hely különösen kedvelt UFO-vadász terepnek számít, rengeteg ilyen típusú videó készült ott az évek során, de ez az egyik leghíresebb. Bruce Cornet, a felvétel készítője a völgyet egyenesen az UFO-k földi központjának nevezi.

Greifswald, Németország, 1990

Ezt a korai látogatását a földönkívülieknek Európában vették filmre, ami jól bizonyítja, hogy –a Hollywood-i alkotásokkal ellentétben – nem csak Amerikára kíváncsiak az idegenek.

A világűr, 1991

Nem is kell hitelesebb bizonyíték a témában, mint egy NASA-felvétel. A felvétel 1991-ben készült, az űrügynökség STS-48-as missziója során. A látottakat sokan megdönthetetlen UFO-bizonyítéknak vélték akkoriban, de később kiderült, hogy a csillogó akármik csak jégdarabkák, reakcióba lépve az űrszonda motorjából távozó gázokkal.

Erasmuskloof, Dél-Afrika, 1996

Egy rendőr, Becker őrmester kapta lencsevégre azt a repülő csészealjat, amiről még a helyi híradó is beszámolt. De ez sem volt igazi UFO, a Johannesburgi Nemzetközi repülőtér később megállapította, hogy csak egy léghajó fényei láthatóak a felvételen.

Újabb NASA-felvétel, most 1996-ból

A világűrt egy különös perspektívából bemutató videón szintén nem lehet földönkívülieket látni. A NASA később megállapította, hogy ugyan nem meteorokról van szó, és ez bizakodásra is adott okot az idegen civilizációt keresők körében, de később kiderült, hogy csak a Napba csapódó törmelékek villognak a felvételen.

A Tinley Park fényei, USA, 2005

Az egyik legrejtélyesebb videón ezernyi fénylő pont látható, amiről a mai napig nem sikerült megállapítani, hogy micsoda. UFO-k lennének?

Graaff Reniet, Dél-Afrika, 1999

A felvételen látható aranyszínű, ovális tárgyról igen könnyű azt hinni, hogy UFO. Csészealj-szakértők szerint ugyanis az aranyszínű, ovális repülő tárgyak biztosan UFO-k, ehhez semmi kétség nem férhet – legalábbis szerintük. De sok a szkeptikus, akiket ez a videó sem győzött meg.

Calcutta, India, 2007

A két színes pöttyről talán hamarabb jut az ember eszébe az, hogy ezek szirénák, a sajtó mégis úgy számolt be erről, hogy újra UFO-t láttak Indiában, többek között azért is, mert a helyi planetárium szerint „különös és furcsa dolgok láthatóak” a felvételen.

Valahol Törökországban, 2008

Egy török éjjeliőr, Yalcin Yalman vette fel a fenti eseménysort, amiről sokan azt állították, köztük az UFO és Űrkutató Központ is, hogy ez a leghitelesebb felvétel az idegen civilizációkról. Mi a döntést inkább az Olvasóra bízzuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik