Tudomány

Agyfagyasztás és idétlen tánc a siker kulcsa

Percenként több mint százórányi videót töltenek fel a YouTube-ra. Bizarr mutatványok, cuki gyerekek és önjelölt művészek közül próbáltuk kiválogatni a legjobbakat.

Kevés próbálkozóból lesz valódi sztár a YouTube-os próbálkozók közül, hiába néznek meg valakit több millióan is, legtöbbször rajtuk nevetünk, nem velük.

Kisgyerekkel könnyű

Egy testvérpár azzal szórakozik a videón, hogy az idősebbik direkt a fiatalabb szájába dugdossa az ujját, mire az ráharap. A gyerekeknél csak a szülők a nagyszerűbbek, akik feltöltötték a videót.

De újszülöttel még könnyebb

Kisbabás videókkal Dunát, de akár bármelyik amerikai folyót is el lehet rekeszteni a YouTube-on. Ennek a kisbabának most épp az okozott hihetetlenül vidám pillanatokat, hogy egy papírlapot téptek szét előtte. Ezt eddig több mint hatvan millióan látták.

Rendhagyó tánc az esküvőn

Az esküvő egy olyan szertartás, ahol a legtöbben ragaszkodnak az évszázados tradíciókhoz, de azok, akik mégis valami újdonsággal rukkolnak elő, rögtön meg is osztja a többiekkel.

„Májjáhí, májjáhó”

A moldáv O-Zone együttes legnagyobb slágere kétségkívül a 2004-es Dragostea din tei című szám volt, ami megjelenésekor 27 országban is a slágerlisták csúcsára jutott. A számot nem nehéz énekelni, de tátogni még könnyebb. Íme:

A Star Wars-kölyök

A 2002-es videóban egy kanadai srác gondolja úgy, hogy egy felmosó nyelével kipróbálja, milyen érzés lehet egy fénykardot forgatni. Nem tudni, hogy Jedinek vagy Sithnek képzelte magát, de rengeteg embernek tetszett a videó.

Később egy kanadai újság a videó tízedik évfordulóján megkereste hősünket, aki elmondta, hogy osztálytársai az ő tudta nélkül tették fel a netre a videót. A kis Raza akkor áldozatnak érezte magát, az öngyilkosságon is elgondolkodott, de mára túltette magát a történteken, végzett jogász lett belőle.

Akadnak hasznosabb felvételek is

Az amerikai táncos és humorista, Judson Laipply 2006-ban töltött fel egy videót, amin bemutatja a táncolás előző hatvan évének evolúcióját. A művészt láthatjuk táncolni Elvis Presley-számra, a Y. M. C. A.-re, AC/DC-re, a Macarena-ra, Eminemre és Jay-Z-re is.

Fagyaszd le az agyad

Az új őrületben megörökítik azt, ahogy valami igazán hideg étel vagy ital elfogyasztása után a videó szereplőinek úgymond „lefagy az agyuk”, vagyis hasító fájdalmat éreznek a fejükben. Ugyanis amikor a fejünk környékén valami hideget észlel az agy, rögtön oda kezdi el pumpálni a vért, amitől az egy kicsit megduzzad. De a koponyacsonttól nem tud hová tágulni az agyunk, ettől a fájó érzés. Itt egy videó, ahogy versenyt is rendeznek az őrületből. Nem minden versenyzőnek sikerül a kihívás…

„Anya, most ne gyere be!”

Egy kissrác azzal akar híressé válni, hogy sztárok számait énekli, elég bizarr hangon. A hangjánál azonban csak a mozgáskultúrája a bizarrabb. A lenti videón, mielőtt elkezd énekelni, kikiabál az anyukájának, hogy most ne jöjjön be. Utána pedig jön a teljes átalakulás.

Fogorvos után

2008 májusában a hétéves David fogorvosnál volt, majd utána a kocsiban láthatóan nem volt még magánál. Az apukája videóra vette, ahogy hallucinál és félrebeszél, majd mindennek a végén bealszik a hátsó ülésen. A kisfiú orvosi kalandjait több mint százmillión nézték meg.

Végül egy igazi sztár

Az amerikai énekesnek, Tay Zonday-nak sikerült az, ami sokaknak a mai napig csak álom. 2007. április 22-én feltöltött egy videót, amin a Chocolate Rain (magyarul Csoki eső) számot énekli, eddig több mint kilencvenhárom millióan hallgatták meg a dalt, ami a megjelenés évében a YouTube zenei kategóriájának a nyertese lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik