Tudomány

Rezsicsökkentés Németországban? Állami pénz zöld fejlesztésre Angliában? Zöldszüret

Green Deal kormányzati zöldhitel-program indul Londonban, a német Zöld Párt bírálja Angela Merkel energiapolitikáját. 2 liter körül eszik majd az új e-Golf, Abu Dhabi lesz az első hivatalos Zöld Energia Központ, Amerikában pedig a gyerekekre építik a zöldebb jövőt. Nemzetközi Zöldszüret!

Az energiahatékonyság javulásának érdekében a brit kormány jelentős, 224 millió font értékű tőkét biztosít a Green Deal Finance Company nonprofit vállalatnak. Céljuk, hogy a lakosság kedvező konstrukcióban, hosszú távra vegyen fel hitelt korszerűsítésre. Főként a kazánok, tetőtéri, fali nyílászárók fejlesztésére lenne szükség az elemzések szerint. A lakosság nem rajong az ötletért, szerintük bonyolult az egész rendszer, ráadásul az adminisztrációs munka miatt több mint egy hónapot kell várniuk a pénzre.
independent.co.uk

Németország emeli az áram után fizetett szolgáltatói pótdíj összegét. Az eddigi 1 cent/kWh-ról 6,307 centre nőne a díj. Az idei évben 47%-al emelkedett a villamos energia ára. A Zöld Párt parlamenti képviselője, Oliver Kischer szerint Merkel ciklusában a felár ötszörösére növekedett. A kormányfő ígéretet tett a lakosságnak a kompenzációra. 
pennenergy.com

A Volkswagen csoport sem szeretne kimaradni az elektromosautó-őrületből. Máris három új modellt jelentettek be, amik hamarosan forgalomba kerülnek. Novembertől Angliában rendelhető a Volkswagen e-up! városi autó, nyáron Európa-szerte az e-golf, majd jövő év végén az Audi A3 Sportback e-tron plug-in hibrid lesz kapható.
hybdirdcars.com

Az Egyesült Arab Emírség hivatalosan is megállapodott a Nemzeti Energia Ügynökséggel (UAE), így mostantól Abu Dhabi ad otthont a világszövetségnek. Jelentős lépés a megújuló energiák elterjedése felé, hogy a központ a Közel- Keletre költözik, ugyanis ez a térség a legnagyobb kőolajexportőrök egyike a világon.
Thenational.ae

A gyerekek fogékonyabbak az újdonságokra, mint a szüleik. Gondoljunk csak arra, mennyivel gyorsabban tanulják meg kezelni az okostelefont vagy a tabletet, mint az idősebb generáció. A Power Families könyvsorozat első száma már a napokban megvásárolható lesz az amerikai újságárusoknál. Kalandos történetek, színes karakterek szórakoztató megközelítésben mutatják be a gyerekeknek a természetes, megújuló energia előnyeit. Az USA-ban úgy gondolják, az energiafüggetlenség lesz a legnagyobb kincs a 21. század hátralévő részében. Olvashatjuk a livinggreenmag.com-on.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik