Tudomány

Rezsicsökkentés intelligens kulcstartóval

A magas villanyszámla ellen nem kell feltétlenül drága, mindenre kiterjedő átalakítással harcolni. Egy apró ötlet, okos megoldás is érezhető eredményt, alacsonyabb energiafelhasználást hozhat.

A pofonegyszerű spórolási megoldások tárházának újabb tagja a Birkeland Current Pinch nevű okos elosztó és a hozzá tartozó kulcstartó. Ördöngös áramkörök helyett az alapverzió egy rádiófrekvenciás jeladóval látja el a feladatát. Ha kimegyünk a lakásból, vagyis a kulcs kikerül a hatótávolságból, akkor az elosztó automatikusan áramtalanít, visszatérésünkkor pedig újra áram alá helyezi az ajzatokat.

Természetesen akad egy minden igényt kielégítő fejlettebb verzió, saját vezérlőszoftverrel. USB portjának köszönhetően villámgyorsan kapcsolódik bármilyen otthoni számítógéphez, így könnyen elvégezhetjük a megfelelő beállításokat, sőt: az egyes eszközök energia felvételét akár valós időben követhetjük nyomon.

A spórolni vágyók rengeteg hasonló kütyü közül választhatnak, de a kulcstartó előnye, hogy csendben, egyszerűen látja el a feladatát és kiiktatja a feledékenységi faktort. Feltéve, ha nem hagyjuk el a kulcscsomónkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik