Tudomány

UFO fagyasztotta le a majmokat?

dzseládapávián (dzseládapávián)
dzseládapávián (dzseládapávián)

Az állatkerti páviánok látszólag minden ok nélkül megzavarodtak: nem ettek, naphosszat a látogatóknak hátat fordítva ücsörögtek a földön.

Lefagytak, mintha kísértetet láttak volna – mondaná a magyar “népnyelv” egy holland állatkert páviánjaira. A népes majomcsapat ugyanis egyik percről a másikra minden látható ok nélkül teljesen zavartan kezdett viselkedni. A majmok nem ettek, jelét sem lehetett rajtuk felfedezni szokásos mozgékony, civakodó életmódjuknak. Csak ültek a földön vagy fákon a látogatóknak hátat fordítva.

A múlt hétfőn történhetett valami, az állatok este kezdték a szokatlan viselkedést. Mintha hirtelen pánikba estek volna, mégsem ugráltak, nem volt megfigyelhető az ilyenkor szokásos hisztérikus viselkedés. Kedden és szerdán csak ücsörögtek, mintha valamitől teljesen lefagytak volna, még legkedvesebb időtöltésüket, az evést is hanyagolták.

A szakemberek teljesen értetlenül állnak a történtek előtt, csupán találgatni tudnak. Esetleg egy ragadozót láttak, ami állatkerti körülmények között nehezen elképzelhető. Morajlást hallhattak, amiből földrengésre következtettek és ez okozhatta a furcsa viselkedést? A legbizarrabb feltételezés eddig az volt, hogy a majmokat UFO rémítette halálra…

Érdekes, hogy az állatkert páviánjai – mindannyian fogságban születtek már – az utóbbi húsz év alatt immár negyedik alkalommal produkálták ugyanezt. A rejtély ezúttal is rejtély marad, a páviánok viselkedése pár nap múlva visszatért a normális kerékvágásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik