Tudomány

Íme, a Google legdrágább magyar szavai

„Duguláselhárítás bontás nélkül” – ez a legdrágább fizetett hirdetés.

A Google a keresők számára nemcsak találati listát, hanem azzal együtt fizetett hirdetéseket (adwords) is megjelentet. A találati listán a hirdetéseket nem a találatokkal „együtt”, hanem azoktól jól láthatóan elkülönítve, „hirdetések”-ként megjelölve, más háttérrel jeleníti meg a Google. Természetesen hirdetések csak akkor jelennek meg, ha az adott keresés témájában van releváns apróhirdetés.

A hirdetők kiválaszthatják, hogy mely szavak keresése esetén jelenjen meg ily módon a hirdetésük. Ezeknek a hirdetéseknek a feladói kattintásonként fizetnek.

Amerikában egy felmérésben több ezer szót végigvizsgálva felállítottak egy toplistát a legdrágább kulcsszavakról, mivel magyar nyelvterületre vonatkozó hasonló listát nem talált és érdekelte, ezért a fabbro.blog.hu készített egy 100-as toplistát.

E szerint a legdrágább kifejezés a „duguláselhárítás bontás nélkül”, amelyért 907 forintot kell fizetni. A listán a következő három szintén e témakörben mozog: „duguláselhárítás Budapest” (883 forint), „csatorna dugulás” (865), „duguláselhárítás” (791) és sima „dugulás” (744). Sokba kerülnek még a zárakkal, az utasbiztosításokkal kapcsolatos hirdetések, de előkelő helyen van a hajátültetés is.

A teljes lista itt elérhető.

A listát a blogger a Google-kulcsszóválasztó segítségével készítette. Az árak átlagárak, folyamatosan változnak, valamint kampányonként is eltérők lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik