Tudomány

Változtasson „káros” nyomtatási szokásain az új évben! [x]

Az új év lehetőséget ad a megújulásra. A megszokott nyomtatási módszerei már a múlté. Ideje újraszerveznie vállalkozása nyomtatási stratégiáját: gondolja át nyomtató-portfólióját, a dokumentumok kezelését és az iratok raktározását! Csökkentse a papíráradatot és a felesleges nyomtatások számát azzal, hogy digitalizálja papíralapú dokumentumait!

1. tipp: Felhő alapú dokumentálás

Ha nagy mennyiségű adatot kell zökkenőmentesen kezelnie, a felhő alapú megoldásokkal hatékonyan menedzselheti a digitalizált fájlokat, és egyszerűbben hozzáférhet a fontos dokumentumokhoz. Az átfogó üzleti és közigazgatási adatbázisok használatához szükség van az információ egyszerű hozzáférhetőségére, hatékony menedzselésére. A többfunkciós nyomtatók és az ezekhez fejlesztett dokumentum-menedzsment szoftverek komoly segítséget nyújtanak a papíralapú dokumentumok digitalizálásában és azt követően a kezelésükben. Az új HP LaserJet Enterprise flow MFP M525c és a HP LaserJet Enterprise colour flow MFP M575c prémium kétfejű lapolvasójával a kétoldalas dokumentumokat egyetlen művelettel olvassa be, gondoskodik róla, hogy egyszerre csak egy lap kerüljön az adagolóba, és újszerű megoldásokat kínál a dokumentumok megfelelő helyen való tárolására is.

2. tipp: Optimalizált nyomtatópark

Mérje fel vállalkozása nyomtatási igényeit és igazítsa ehhez a nyomtatóparkot. A felmérésnél a következő szempontokat vegye figyelembe: összesen mennyit nyomtat? Sokat nyomtat színesben? Külső vagy belső használatra? Van olyan nyomtató, amihez csak egy munkatársnak van hozzáférése, pedig többeket is kiszolgálhatna? Az itt található angol nyelvű online teszt segít a helyzet feltérképezésében.

3. tipp: Zöld iroda

A vállalatok egyre nagyobb arányban válnak környezettudatossá a nyomtatás terén: egy HP által készített kutatás kimutatta, hogy 74 százalékuk hozzájárul a festékkazetták és tintapatronok újrahasznosításához azzal, hogy postán visszaküldi őket.

A következő lépésekkel csökkentheti a nyomtatással járó környezetkárosítást, és közben spórolhat is:

1.    Optimalizálja vállalkozása nyomtatási szokásait energia, széndioxid-kibocsátás, papír és költségcsökkentés szempontból.
2.    Használjon energiagazdálkodási eszközöket, pl. az ecoSMART konzolt
3.    Vegyen részt az EMEA régió 35 országában, így Magyarországon is elérhető HP Planet Partner Programban, rendeljen egyszerűen gyűjtődobozokat a festékkazetták újrahasznosításához!
4.    Vásároljon környezettudatos megoldásokat kínáló nyomtatókat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik