Tudomány

Tömeggyilkosok az internet kedvencei

Egy új tanulmány szerint az internet szent tehenei, a cuki videók celebritásai – igen, a macskák – évente 23 milliárd halálért felelnek, csak az Egyesült Államokban.

Nem, nem is próbáljuk meg letagadni, hogy az internet lakosaiként magunk is kivettük a részünket a macskák imádatából. Legyen szó a Napi Cuki rovatunk valamely cikkéről (mondjuk erről), esetleg egy megható történetről, cáfolhatatlan, hogy jelen online kiadás hasábjain is rendszeresen megjelennek a macskák.

Sajnos vagy sem, ezen valószínűleg az sem fog változtatni, hogy amerikai kutatók szerint a házi kedvencek valódi gyilkológépekké alakulnak, mikor nincsenek a szemünk kamera előtt. A minden bizonnyal tudományos igényességgel összeállított tanulmány becslése szerint az Egyesült Államok területén évente 1,4-3,7 milliárd madár és 6,9-20,7 milliárd emlős halálát okozzák.

S bár a tudósok az öldöklés jelentős részét az otthontalan, kóbor cirmosoknak tulajdonítják, mégis teljesen új megvilágításban jelenik meg egy másik kutatás eredménye, mely szerint a macska pont olyan, mint a gazdája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik