Tudomány

Titokzatos villanás Budapest felett

Háromnegyed hét körül villant az égbolt.

Az idokep.hu számos észlelője két villanást is megfigyelt a főváros felett. A jelenség oka egyelőre ismeretlen, az Időkép Facebook-oldalán sokan vitatják a történteket.
“Iszonyatos villanás volt, egy pillanatra nappali világosság és valami furcsa hang. Nagyon megijedtem. Nem tudom mi lehetett…” – írja Sohátné Horváth Zsuzsanna.
Spanyor Máté is hasonlóan írta le a látottakat: “Óbudán illetve a III. kerben több helyről is láttuk Pest felé, tényleg nagyobbnak hatott és sárgább fénynek mint egy normál villám”.
Egy másik észlelő, Török Judit így kommentelt: “Újpesten tisztán látszott, nappali világosság volt egy másodperc töredékéig, de hanghatást nem hallottam. Érdekes élmény volt, jó lenne tudni mi volt az.”
Nos, a honlap munkatársai szerint nem villámlás volt ez (azt érzékelték volna a műszerek), inkább egy meteor égése okozhatta a jelenséget.
Találtunk egy oldalt “chsillus” felhasználó segítségével, ahol valóban észlelhető egy villanás: IDE KATTINTVA követhetjük Budapest életét egy kamerán keresztül. Ha a Live fülecske mellett az Archive fülre kattintunk, és ott kiválasztjuk a 6-7 óra közötti időszakot, visszanézhetjük, mi történt abban az órában. 6 óra 41 perc 27 másodpercnél érdemes figyelni, a Bazilika felett valóban észlelhető a villanás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik