Tudomány

Trükkös UPC-levél

A hírközlési biztos is vizsgálja, korrekten buzdít-e szerződésmódosításra a kábelszolgáltató. A telefon, tévé- és internet-előfizetőknek üzeni, legyenek résen.

Személyes egyeztetést kezdeményezett a UPC tájékoztató levelével kapcsolatban a média- és hírközlési biztos – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs igazgatósága.

A közlemény emlékeztet, hogy a hírközlési szolgáltató levélben tett ajánlatot ügyfeleinek az előfizetői szerződések módosítására. Az új szerződés ráutaló magatartással jönne létre, vagyis az értesítés kézhezvétele után a számla kiegyenlítésével vagy akár a szolgáltatás igénybevételével.

Az NMHH hétfőn közölte, hogy hivatalból vizsgálatot indított annak tisztázására: a UPC a hírközlési jogszabályoknak megfelelően kívánja-e módosítani szerződéseit ügyfeleivel. A hatóság a cég előfizetőit gondosságra intette és arra figyelmeztette őket: ha elfogadják a módosítást, később akár díjemelést is könnyen érvényesíthet a szolgáltató.

A UPC ezt követően azt közölte: a díjakat és a csomagokat nem érintő, jogszabályszerű szerződésmódosítást kezdeményezett ügyfeleinél, egyben egyeztetést kezdeményezett a hírközlési hatósággal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik