Tudomány

Lila mókust csaltak csapdába

Egyelőre senki nem jött rá, hogy az apró rágcsáló mitől lilult ki ennyire.


(Fotó: Facebook)

A Pennsylvania állambeli Jersey Shore-ban él egy házaspár – név szerint Percy és Connie Emert -, akik úgy “bánnak el” a kertjükben garázdálkodó mókusokkal, hogy csapdába csalják őket, hogy néhány kilométerrel arrébb engedjék őket szabadon. Így a rágcsálóknak sem esik bántódása és a kert is nagyjából ép marad.

Nemrég azonban olyan mókus sétált be az állatbarátok csapdájába, hogy maguk sem akarták elhinni. “A fülei még belül is lilák voltak. Nem olyan volt, mintha beleesett volna valamibe. Egyáltalán nem úgy nézett ki.

Az állatka szinte kapott egy facebookos rajongói oldalt, és a nyolcezernél is több rajongó azonnal nekiállt elméleteket gyártani.


(Fotó: Facebook)

A legtöbben azt valószínűsítik, hogy lila festékbe esett, esetleg valamilyen egyéb folyadékkal érintkezett, amely képes volt a szőrét így megváltoztatni. De volt olyan is, aki szerint állatvédők pingálták ki épp azért, hogy a bundájának ne legyen értéke.

Egyelőre senki nem tud biztosat állítani, ráadásul az állatbarát házaspár – szokásához hűen – már szabadon engedte, így az érdeklődő tudósoknak csak néhány szőrminta maradt, ha meg szeretnék oldani ezt a tudományos rejtélyt.

A magunk részéről arra tippelünk, hogy egy bizonyos lila tehén távoli rokona, de persze a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk. Szerintetek mitől lilult ki a mókus?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik