Tudomány

Feltörték a CIA honlapját

Elérhetetlen volt pénteken az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség honlapja. Az Anonymous nemzetközi hackercsoport jelentkezett azzal, hogy ez az ő művük volt.

“CIA tango down” – írta az Anonymous egyik tagja a YourAnonNews című Twitter-profilon, amelyet a csoport rendszeresen használ tevékenysége publikálására. A tango down a katonai zsargonban egy ellenséges elem megsemmisítését jelenti. Mást nem közölt a csoport az állítólagos támadással kapcsolatban. A CIA egy szóvivője a francia hírügynökség érdeklődésére azt mondta, hogy vizsgálják az üzemzavar okát és a Twitter-üzenetet.

Az Anonymus tagjai arról is beszámoltak, hogy megtámadták a mexikói bányaipari kamara honlapját. Az oldal valóban elérhetetlen volt pénteken. Egy másik hackercsoport, az Anonymoushoz közel álló Lulz Security már egyszer, tavaly júniusban megtámadta a CIA honlapját.

Egy héttel ezelőtt az Anonymous közölte, hogy sikerült lehallgatnia az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) és a brit Scotland Yard kiberbűnözéssel foglalkozó nyomozóinak bizalmas konferenciahívását, amelyben éppen a hackercsoport tagjainak jogi felelősségre vonásáról volt szó. Az FBI megerősítette akkor a hackerek bejelentését.

Az Anonymous látványos akcióival az elmúlt hónapokban az egyik legismertebb nemzetközi hackercsoporttá nőtte ki magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik