Tudomány

A Szépség és a Szörnyeteg 9 boldog napja (1998)

Las Vegas, 1998. november 14. – Carmen Electra és Dennis Rodman kimondják a boldogító igent.

A Playboy-nyusziból Baywatch-bébivé avanzsált pöttöm Electra és az agyontetovált kosaras sztár frigye egyike volt a bulvártörténelem legfurcsább, és kétség kívül legrövidebb házasságainak. Magára a szertartásra Vegas egyik hírhedt kápolnájában, a Chapel of the Flowersben került sor 1998. november 14-én éjjel – a dátumon kívül azonban szinte alig lehet az estéről konkrétumokat tudni.

A szemtanúk és a médiafigyelem hiánya kapóra is jött az ifjú férjnek, amikor alig 9 nappal a jeles esemény után érvényteleníteni akarta a házasságot. Rodman fő érve az volt, hogy állítása szerint menni is alig tudott, olyan részeg volt az este folyamán – így ha lehet, ne kérjék már számon rajta ezt az esküvő dolgot, arról nem is beszélve, hogy becses arájával a szertartás óta nem is látták egymást.

A sajtó imádta a szerelmesek körül kialakuló botrányt, ráadásul a köz véleménye az eseményekről a sztori előrehaladtával többször vett száznyolcvan fokos fordulatot. A nász nyilvánosságra kerülésekor például még a legtöbben úgy gondolták, hogy Rodman ismét bulvárhírek generálásával próbálná kompenzálni, hogy nem megy neki a játék – egészen a kosaras menedzserének színrelépéséig, aki váltig állította, hogy az alig ismert Electra az, aki hasznot akar húzni Rodman hírnevéből (valamint abból, hogy a tetovált óriás nem veti meg az alkoholt).

A legvalószínűbb magyarázatnak máig az tűnik, hogy Rodmannek egyszerűen nem fűlött a foga a hagyományos váláshoz (vagyis a pénzügyi osztozkodáshoz), ezért inkább úgy akart csinálni, mintha az egész meg se történt volna. A kérdést végül a nevadai bíróság zárta rövidre, mégpedig azután, hogy meghallgatták a kápolna anyakönyvvezetőjét. A hölgy azt állította, ha Rodman tényleg beszámíthatatlan állapotban lett volna, lényegtelen a hírneve, egyszerűen nem kapott volna házassági engedélyt.

Noha a bulvártörténelembe kilencnapos nászként vonult be az eset, a két híresség egészen következő év áprilisáig házas maradt, legalábbis papíron. A válást végül Electra nyújtotta be, „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva. A történet pikantériáját éppen ez, a Rodman által nem várt végkifejlett adta, a kosaras ugyanis az elutasított kereset után nyilvánosan kért bocsánatot arájától, és mentsük a menthetőt alapon mindenkinek a kettejük közötti hatalmas szerelemről áradozott. Electránál azonban betelt a pohár, Rodman pedig sehogy se úszhatta meg, hogy anyagilag is kompenzálja nejét a legálisan házasságban eltöltött majd’ öt hónap után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik