Tudomány

Nem válnak be a detektív-keselyűk

Az alsó-százországi rendőrség emberi maradványokat próbált felkutattatni a ragadozó madarakkal, de a keselyűket nem nagyon érdekli a nyomozás.

A rendőrök azzal érveltek a három tollas nyomozó Sherlock, Miss Marple és Colombónak keresztelt bevetéséért, hogy a keselyűk inkább alkalmasabbak az eldugott emberi holttestek kiszagolásában és nagyobb terepek átfésülésében, mint a keresőkutyák. Két hónapja kísérleteznek a madarak kiképzésével Hannover közelében, azonban úgy tűnik a nagy ötlet nem válik be.

Az egyik keselyű Sherlock például a kiszemelt tárgyat nem a levegőből közelíti meg, hanem gyalog, mintha kutya lenne. A madaraknak ráadásul nehezükre esik, hogy különbséget tegyenek halott emberek és állatok közötti. A nyomozók számára pedig valljuk be ez nem kis probléma.

Egy hónappal ezelőtt nagy ötletnek tűnt a detektív-keselyűk bevetése. A német rendőrség állítólag egy vadállatokról szóló természetfilmből találta ki a keselyűk nyomozóként való alkalmazását. A trénerek most csalódottak, a tollas nyomozó-hármas egyelőre a Walsrode Madárparkban várja sorsa jobbra fordulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik