Tudomány

Újratemetik a szerzeteseket

Az antropológusok az egyik barát koponyáján egy jókora ütés nyomait fedezték fel.

Újratemetik Nagy-Britanniában azt huszonegy középkori karmelita szerzetest, akiknek földi maradványai régészeti feltárások során kerültek napvilágra.

A beruházásokhoz kapcsolatos ásatásokat a Durhami Egyetem régészei végezték 2006 és 2008 között. Nyolc szerzetes csontvázát Northallertonban, a többi tizenháromét pedig Newcastle upon Tyne-ben, az egykori karmelita rendház területén tárták fel. A feltételezések szerint a karmelita barátok 500 évvel ezelőtt hunytak el.

A Northallertonban végzett ásatások során feltárták az 1356-ban alapított kolostor maradványait, amelyet az angol reformáció korában zártak be és romboltak le.

A kolostor elrendezése igencsak különbözött más karmelita rendház alaprajzától. A kutatók a napvilágra került állati csontok és konyhai hulladék alapján megállapították az egykori szerzetesek étrendjét is.

Az antropológusok az egyik barát koponyáján egy jókora ütés nyomait fedezték fel. A newcastle-i rendházat 1262-ben alapították és évszázadokon keresztül a város vallási és közösségi központja volt.

A szerzeteseket közös sírban helyezik végső nyugalomra Newcastle-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik