Tudomány

Kezdődik az Erdők hete

24.hu
24.hu

2010. 10. 11. 08:08

Gombázás, nagyvadlesés, erdészkedés, méhészkedés: 32 erdei iskolában csaknem 100 programmal várják a látogatókat.

Az október 11 és 17 közötti “Erdők Hete” országos rendezvénysorozatot 1997 óta hagyományosan minden évben az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával rendezik, az idei programsorozatot az állami erdőgazdasági részvénytársaságok, a magán erdőgazdálkodók, valamint egyéb, az erdők ügyéért tenni akaró egyesületek, társaságok szervezték.

Október elején immár 14. alkalommal várják a szakma képviselői az erdő- és természetjáró rajongókat és érdeklődőket az ország több pontján.

A szervezők elsődleges célja, hogy Magyarország lakossága tájékoztatást kapjon az erdők állapotáról, az erdőgazdálkodás jelenlegi helyzetéről és a Nemzeti Erdőprogramról.

A programsorozat fő témája: az erdők szerepe a biológiai sokféleség védelmében és fenntartásában.

Több helyszíneken – a Mecsekben, Gemencen, Eger környékén – különféle programokból válogathatnak a látogatók: országosan 32 erdei iskolában csaknem 100 programot szerveznek, közel 30 ezer gyermek számára.

Többek között Gemencen például lehet gombát keresni, csutkababát készíteni, méhészkedni és nagyvadat lesni.

AJÁNLOTT LINK:

Erdők hete

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.