Tudomány

Elfogynak az IPv4 címek

A világ legnagyobb IPv6 továbbítás-szolgáltatója készen áll arra, hogy kisegítsen hálózatirányítókat és vezető informatikusokat, valamint megerősítse az IPv6 szabványt.

A Hurricane Electric, vezető IPv6 továbbítás-szolgáltató ma bejelentette, hogy egy éven belül a világ összes IPv4-alapú címe elfogy.

A Hurricane Electric Exhaustion counter nevű, iPhone-ra és Androidra elérhető, “ByeBye v4”-re keresztelt alkalmazása és widgete számolja a napokat addig, amíg az IPv4-es címek ki nem fogynak, és most először a maradék idő kevesebb, mint 365 nap.

Manapság az internetforgalom nagyrészét az IPv4-es adatforgalom teszi ki, de az IPv4-es protokoll 32-bites címrendszere nem lesz elég ahhoz, hogy az internetre kötött eszközök egyre növekvő számát ellássa. Az IPv4-es rendszereket át kell állítani az IPv6-os protokollra, ami sokkal nagyobb címválasztékkal rendelkezik. Azon felül, hogy különböző, globálisan átirányítható címeket oszt ki minden világhálóra kötött eszköznek, az IPv6 protokoll előír egy hálózati biztonsági szintet és egyszerűsít bizonyos hálózati beállításokat.

A Hurricane Electric először 2001-ben vezette be a hálózatán az IPv6-ot. A hálózat azon kevesek egyike a világon, ami IPv6-natív és nem szorul rá belső alagutakra a csatlakozáshoz. Az IPv6 a hálózat alapszolgáltatása, minden felhasználó csatlakozhat az IPv6-ra valamint az IPv4-re.

A Hurricane Electric előző év novemberében jelentette be, hogy az IPv6 hálózata kevesebb, mint egy év alatt megduplázódott 600 összekapcsolt hálózatra. Ma ez a szám túllépte a 850-et.

Hurricane Electric

A Hurricane Electric egy vezető IPv6 továbbítás-szolgáltató. A cég a saját globális IPv4 és IPv6 hálózatát irányítja és több adatközpontot üzemeltet a California-i Fremontban, valamint több, n a tizediken gigabites hálózatokat üzemeltet Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. A cég Mike Leber garázsából indult 1994-ben, jelenleg a világ legnagyobb IPv6 hálózatát üzemelteti a bekötött hálózatok számának alapján.

he.net

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik