TED
Tudomány

TEDx konferencia Siófokon

TEDx-konferenciát rendeznek június 4-én Siófokon a volt kenyérgyárban; a Technology, Education, Design nevű mozgalom két évtizede indult el az Egyesült Államokban.

A balatoni nonprofit konferencia létrehozója és licence tulajdonosa, Bencz Zoltán az MTI-nek elmondta, ő egy elkötelezett “TED-rajongó”, aki – több más önkéntessel – magyar nyelven is hozzáférhetővé tette az eddigi konferenciákon összegyűlt hatalmas ismeretanyagot.

A világ több pontján tartott TED-konferencián már számos híresség megfordult, mint előadó, köztük: Al Gore volt amerikai alelnök, Ross Lovegrove iparművész, Frank O. Gehry építész vagy Jamie Oliver angol sztárszakács.

Ezeken a rendezvényeken korunk gondolkodni és a társadalmat jobbítani képes emberei 18 perces előadásokban osztják meg olyan mondanivalójukat a hallgatósággal, amely javarészt máshol és máskor még nem hangzott el a nyilvánosság előtt – magyarázta Bencz Zoltán.

A TEDx-események olyan TED-események, amelyeket egy-egy ország, város rendez a TED szellemiségében, szabályait betartva, minden esetben nonprofit jelleggel.

A TEDx Balatont az Advocatus Pro Urbe és a 8s Tanácsadó Kft. szervezi Siófokon. A rendezvény célja, hogy teret adjon azoknak a változni és változtatni akaró és képes embereknek, akik keresik a kapcsolatot más, a saját területükön kiemelkedő, és másra is nyitott emberekkel. A konferencia előadóinak olyan gondolkodókat hívtak, akik cselekvő emberként akarnak változtatni, javítani a világon, környezetük ellenállása esetén is. Az előadók közt lesz egyebek közt Kolosi Tamás, Csepeli György, Lackfi János, Dessewfy Tibor, Müller Péter Sziámi, Heller Ágnes, Csepeli György, Márta István.

Ajánlott linkek:

A konferencia honlapja (TEDxBalaton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik