Tudomány

Ókori létesítményeket tártak fel Kínában

Administrator
Administrator

2010. 05. 11. 08:21

Negyvennél több ókori kutat, valamint porcelánégető kemencét tártak fel az észak-kínai Hopej (Hebei) tartományban.
Korábban a témában:

A létesítmények a Kr.e. 206 és Kr.u. 24 között uralkodó Nyugati Han-dinasztia korából származnak. Fan Su-hej (Fan Shuhei), a tartományi örökségvédelmi hivatal munkatársa szerint Jüansi (Yuanshi) megyében 1,3 méter átmérőjű, 5-7 méteres mélységű kutakat tárták fel, ezekből cserépedény-töredékek, valamint egy vashorgony került elő.

Lunghua (Longhua)-megyében a régészek ókori porcelánégető romjait tárták fel, a létesítmény a Csin (Chin/ 1115-1234), valamint a Jüan (Yuan/ 1206-1370) dinasztiák alatt üzemelt.

Az égetőmű hossza 1500 méter, szélessége 600 méter, s 900.000 négyzetméteres területet foglal el. A létesítmény feltárásakor kétszáz különböző tárgy – tányérok, tálak, kulacsok, bögrék is előkerültek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.