Tudomány

Múzeum és Web2

A Ludwig Múzeum és a Múzeumi Digitalizálási Bizottság 2010. május 7-én rendezi meg az első hazai múzeumi konferenciát, ami a webkettő világával foglalkozik.

A szervezők mindenkit várnak, aki érintett a témában, vagy csak érdeklődik iránta: múzeumi kommunikációs szakembereket, IT-szakembereket, tech-filozófusokat.

“A Ludwig Múzeum és a Múzeumi Digitalizálási Bizottság szervezésében megvalósuló Museum RELOADED/Múzeum ÚJRATÖLTVE első összejövetelén egy workshopokat, konferenciákat és kerekasztal beszélgetéseket magában foglaló eseménysorozatot vezetünk fel. Olyan előadókat hívtunk meg, akik a tudományos és az üzleti élet különböző területeiről érkeztek, ugyanakkor munkájuk, előadásuk közös kapcsolódási pontja az internet, web, webkettő.

És miért pont a múzeum? Talán mert a művészet és tudás open source (nyílt forrású) így egy múzeum maga is olvasztótégelye lehet történelemnek, művészetnek, térnek és időnek. Mert előbb vagy utóbb, egy olyan viszonylag kötött, zárt intézménynek is változnia, alkalmazkodnia kell, mint a múzeum.”

Kapcsolódó linkek:

Program, információ, jelentkezés (Re-Museum)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik