Tudomány

Hawking óv a földönkívüliektől

Létezhetnek földönkívüliek, ám az emberiségnek el kellene kerülnie, hogy kapcsolatba lépjen velük, mert annak következménye pusztító lehet.

Stephen Hawking, a világhírű asztrofizikus egy új dokumentumfilmben közölte, “ha az idegenek meglátogatnának bennünket, annak kimenetele esetleg olyan lenne, mint amikor Kolumbusz partra szállt Amerikában, és ami nem végződött túl jól az őslakos amerikaiak számára”.

A sorozat egy elképzelt univerzumot ír le, hatalmas űrhajókon közlekedő idegen életformákkal, amelyek új forrásokra vadásznak, miután kimerítették saját bolygójukat. Hawking spekulációja szerint a legtöbb földönkívüli élet a mikrobákhoz vagy kis állatokhoz hasonlíthat, ám létezhetnek fejlett életformák is.

“Az efféle fejlett idegenek talán nomádok, és az a cél hajtja őket, hogy meghódítsanak és gyarmatosítsanak minden számukra elérhető bolygót” – óvott Hawking.

Az idegen életformák létezésének valószínűségéről Hawking elmondta, hogy “az én matematikus agyammal pusztán a számok alapján mint tökéletesen racionálisra gondolok az idegenekre. Az igazi kihívás azt kitalálni, hogyan is nézhetnek ki valójában”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik