Tudomány

Okosabb lett a Google Docs

A sokak által használt Google Docs online irodai szoftvercsomag komoly frissítést kapott.
Kapcsolódó cikkek

Elég sok új eszközt tettek a Google online szoftvereibe, hogy még könnyebb legyen átcsábítani az offline szoftverek, például a Microsoft Office felhasználóit.

A Docs szövegszerkesztője végre kapott lapszél-, és margóállítást, jobbak lettek a számozási és listázási lehetőségek, a hírek szerint nagymértékben javult a Word dokumentumok importálása, könnyebb lett a képbeillesztés, és -szerkesztés.

A Spreadsheet táblázatkezelőben megjelent a képletszerkesztő sáv, az automatikus cellakitöltés, a sorokat és az oszlopokat pedig most már “húzd és vidd” módszerrel is át lehet helyezni.

Kaptunk egy új szoftvert is, a Drawingot, amelyik egy igen egyszerű rajzolóprogram, amivel folyamatábrákat, illetve egyszerűbb rajzokat készíthetünk.

Fontos újítás még a csoportmunka támogatása, a jövőben jobban láthatjuk, a csoportunkból ki melyik részen dolgozik épp, valamint bekerül a csevegés támogatása a csomagba, így helyben meg lehet beszélni a változtatásokat. A jobb JavaScript-kezelésnek köszönhetően pedig javult a szoftver sebessége, állítólag a jövőben nem fog lelassulni például egy hosszabb táblázat esetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik