Tudomány

Opera Mini a Vodafone telefonjain

A norvég Opera megállapodást írt alá a brit Vodafone-nal, miszerint a szolgáltató egyes piacokon előtelepíti a böngészőt az általa forgalmazaott készülékekre.

A jelenleg mintegy 10 milliós felhasználói táborral rendelkező Opera Mini úgy tűnik, megtöbbszörözheti ezt a számot. A mobilböngésző két legfontosabb tulajdonsága, hogy egyrészt majdnem minden, internetezésre alkalmas mobilon fut, másrészt pedig azzal, hogy a meglátogatni kívánt weblapokat előbb átfuttatja a saját szerverén, drámaian csökkenti a letöltendő adatmennyiséget.

Most a fejlesztő Opera Software és a Vodafone egy olyan megállapodást írt alá, miszerint a szolgáltató a szoftver egy speciális változatát előtelepíti 20 belépőszintű, vagy alsó-középkategóriás készülékére. Így Dél-Afrikában, Törökországban, Egyiptomban, Tanzániában és Indiában lehet majd a vásárlás rögtön használni a böngészőt a telefonokon. A Vodafone azt várja ettől, hogy nő az internetezési kedv ezekben az országokban, míg az Opera számára a népszerűség mellett szép bevételt is hoz a szerződés is, illetve a keresőcégekkel kötött megállapodások is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik