Tudomány

Michael Jackson portréja online árverésen

Egy ausztrál festő Michael Jackson-portréja kerül kalapács alá egy online árverésen: Brett-Livingstone Strong festménye 2,75 millió dollárról indul.

A 120 centiméterszer 100 centiméteres színpompás festményre, amely a The Book (A könyv) címet kapta, szerda estétől lehet licitálni az eBay.com árverési oldalon – jelentette be Marty Abrams, a kép tulajdonosa, akinek tudomása szerint ez az egyetlen olyan festmény, amelyhez a pop királya modellt ült.

A portré vörös bársonydzsekiben ábrázolja a sztárt híres Neverland Ranch-beli palotájában, amint egy könyvön nyugtatja a kezét.

A kikiáltási ár 2,75 millió dollár (550 millió forint), de Abrams reményei szerint április 17-én, a licitálás lezárásakor 3 millió dollár (600 millió forint) fölött viszi el valaki.

A festményt eredetileg 1990-ben vásárolta meg egy japán üzletember 2,1 millió dollárért (420 millió forint). A játékfeltaláló Abrams és üzlettársa, John Gentill két évvel később a nekik tartozó japán adóssága fejében jutottak a képhez, amelyet azután több mint 17 évig egy New Jersey-i raktárban tároltak, és csupán egyszer állítottak ki, rövid időre Jackson halála után. A portré jelenleg Abrams New York-i lakásának falát díszíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik