Tudomány

Részletek a HP Slate-ről

Részletek láttak napvilágot a HP Slate táblagépről, amelyet mindenki az iPad legerősebb konkurensének kiáltott ki.

A két cég láthetóan teljesen más szemszögből közelíti meg a kategóriát. Míg az iPad inkább egy nagyra nőtt iPhone, addig a Slate egy teljes értékű számítógép, amely mindössze egy kijelzőből áll.

A készülék alkatrészeiben leginkább egy netbookra emlékeztet: Intel Atom processzor dolgozik benne, 1 gigabájt memóriával kiegészülve. Az alkalmazott, szintén az Inteltől származó grafikai chip képes akár nagyfelbontású, 1080p-s videók lejátszására is, amelyeket a beépített HDMI portnak köszönhetően a tévén is meg lehet nézni. A gép természetesen rendelkezik 3G modemmel, valamint van rajta USB aljzat, amelyen keresztül a szokásos perifériák csatlakoztathatók. A háttértár alapesetben 32 gigabájt méretű, amely az SD-kártya foglalatnak köszönhetően akár további 128 gigabájttal bővíthető.

A legnagyobb különbség az operációs rendszerben van: a HP Slate Windows 7 rendszert futtat, kiegészítve egy speciális felülettel az 1024×600 pixel felbontású 8,9 colos érintőkijelzőhöz. Ez utóbbi képes a multitouch érintéseken kívül ceruzát is érzékelni, így minden további nélkül lehet írni, vagy rajzolni, csak szoftver kérdése. Természetesen nem kérdés a Flash támogatás, vagy a több szoftver futtatása sem, ez ugyanúgy működik, mint az asztali gépek esetében. A beépített 30Wh teljesítményű akkumulátorral a készülék mintegy 5 órán át működőképes.

Az új jövevény tömege 67 dekagramm, az ára 549 dollárnál kezdődik.

Ajánlott linkek:

iPad helyett: HP Slate táblagép részletek! (Technet.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik