Tudomány

Gemini tablet, Androiddal

Az iPad bejelentése és megjelenése egy lavinát indított el, sorra jelennek meg a konkurensek.

Úgy látszik, a hardvergyártók nem követik el ugyanazt a hibát, mint anno a mobiltelefonos cégek az iPhone esetében. Szinte naponta mutatnak be újabb és újabb készülékeket, igyekezvén meglovagolni az új hullámot.

Így tett az ICD nevű cég is, amely a napokban mutatta be az nVidia Tegra 2 platformra épülő tabletjét. A 11,2 col átmérőjű, 1366×768 pixeles, multitouch kijelzővel rendelkező gép szinte minden olyan funkciót fel tud mutatni, amelyek hiányát fel szokták emlegetni az iPad kapcsán.

Rendelkezik beépített 3G modemmel, amellyel telefonálni is lehet, képes 1080p HD videók lejátszására, van benne n-es WiFi csatoló, Bluetooth, GPS, SD kártyaolvasó, elő-, és hátlapi kamera, FM rádió, valamint lehetséges hozzá USB eszközöket csatlakoztatni.

A készüléken a Google népszerű operációs rendszere, az Android teljesít szolgálatot, amelyről már a bejelentésekor lehetett tudni, hogy felkészítették ilyen típusú eszközök kiszolgálására is, a mobiltelefonok mellett.

Az áramellátásról 40Wh-s akkumulátor gondoskodik, amely cserélhető is, bár arról nincs hír, hogy a készülék mennyi időn keresztül működöképes vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik