Tudomány

Abdul-Jabbar rekordot dönt (1984)

Las Vegas, április 5. - Ezen a napon Kareem Abdul-Jabbar profi kosárlabdázó megszerezte 31,420 pontját, ezzel megdöntve az NBA-rekordot.

Több mint 18,000 rajongó gyűlt össze a Thomas and Mack Centerben, Las Vegas, hogy lássák játszani Abdul-Jabbart és a Los Angeles Lakers-t. A játék vége előtt kevesebb, mint kilenc perccel Magic Johnson passzolta a labdát 218 centis csapattársának, aki megszerezte aznap este karrierjének 31,420 pontját, amivel a csúcsra jutott.

Abdul-Jabbar, New Yorkban született Ferdinand Lewis Alcindor Jr. néven, majd 1971-ben nevet változtatott, amikor áttért az iszlámra. A csodacenter 1975-ben csatlakozott a Lakershez, és sorozatban nyerték az NBA bajnokságokat a nyolcvanas években. Abdul-Jabbar 1989-ben, 42 évesen hagyta abba a versenysportot, 38,387 ponttal. Az NBA minden idők legtöbb pontját szerző játékosa címet azóta is tartja.

Az Airplane című vígjátékban színészi képességeit is megcsillantó, idén 63 éves centernél 2009-ben leukémia krónikus mijeloidos (CML) variánsát állapították meg, ám jó esélye van arra, hogy megfelelő kezeléssel továbbra is teljes életet éljen.

Ajánlott link:

Kareem Abdul-Jabbar hivatalos oldala (angol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik