Tudomány

Audi kreativity – műszaki vetélkedő diákoknak

Administrator

2010. 04. 02. 14:35

Az Audi kreativity elnevezésű versenyt középiskolás diákok számára az idén harmadik alkalommal hirdeti meg a győri Audi Hungaria.

A résztvevő csapatoknak olyan járművet kell felépíteniük, amely legalább 20 méteres távot képes megtenni, noha nem belsőégésű vagy elektromotor hajtja – mondta a vállalat kommunikációs munkatársa pénteken az MTI-nek. A versenyt az ország valamennyi – több mint 400 – középiskolája számára hirdeti meg a cég. A 15 legjobb pályamű kvalifikálja magát a győri döntőbe, ahol a szakmai zsűri a dizájnt, az innovatív megoldásokat és a járművek sebességét értékeli majd – ismertette Czechmeister Mónika.

A július elején, Győrben megrendezésre kerülő döntő során a csapatoknak német nyelven kell bemutatniuk munkájuk eredményét, a különleges járművet, amely legfeljebb fél méter hosszú, fél méter széles és ugyanakkora magasságú lehet.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a megmérettetés kiváló alkalom a fiataloknak, hogy próbára tegyék kreativitásukat, fejlesszék innovációs készségüket, technikai készségeiket és erősítsék a csapatszellemet – utalt a korábbi versenyek megfigyeléseire a kommunikációs munkatárs.

A legsikeresebb csapat háromnapos élményutazáson és látogatáson vehet részt Ingolstadtban, az Audi AG központjában. Az ötletes dizájnt, a járművek sebességét és az innovációt ugyancsak értékes díjakkal jutalmazzák.

A rendezvény az Audi Hungaria Motor Kft. számára lehetőséget ad arra, hogy vonzó munkaadóként ismertesse meg magát már a középiskolások körében, felkeltse az érdeklődésüket a műszaki pályák iránt és kapcsolatba kerüljön azokkal a tizenévesekkel, akik néhány év elteltével gyakornokok, főiskolai és egyetemi hallgatók, s a későbbiekben akár a győri vállalat munkatársai lesznek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Robin Williams during "One Hour Photo" Press Conference with Robin Williams and Michael Vartan at Park Hyatt Hotel in Century City, California, United States. (Photo by Vera Anderson/WireImage)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.