Tudomány

Audi kreativity – műszaki vetélkedő diákoknak

Az Audi kreativity elnevezésű versenyt középiskolás diákok számára az idén harmadik alkalommal hirdeti meg a győri Audi Hungaria.

A résztvevő csapatoknak olyan járművet kell felépíteniük, amely legalább 20 méteres távot képes megtenni, noha nem belsőégésű vagy elektromotor hajtja – mondta a vállalat kommunikációs munkatársa pénteken az MTI-nek. A versenyt az ország valamennyi – több mint 400 – középiskolája számára hirdeti meg a cég. A 15 legjobb pályamű kvalifikálja magát a győri döntőbe, ahol a szakmai zsűri a dizájnt, az innovatív megoldásokat és a járművek sebességét értékeli majd – ismertette Czechmeister Mónika.

A július elején, Győrben megrendezésre kerülő döntő során a csapatoknak német nyelven kell bemutatniuk munkájuk eredményét, a különleges járművet, amely legfeljebb fél méter hosszú, fél méter széles és ugyanakkora magasságú lehet.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a megmérettetés kiváló alkalom a fiataloknak, hogy próbára tegyék kreativitásukat, fejlesszék innovációs készségüket, technikai készségeiket és erősítsék a csapatszellemet – utalt a korábbi versenyek megfigyeléseire a kommunikációs munkatárs.

A legsikeresebb csapat háromnapos élményutazáson és látogatáson vehet részt Ingolstadtban, az Audi AG központjában. Az ötletes dizájnt, a járművek sebességét és az innovációt ugyancsak értékes díjakkal jutalmazzák.

A rendezvény az Audi Hungaria Motor Kft. számára lehetőséget ad arra, hogy vonzó munkaadóként ismertesse meg magát már a középiskolások körében, felkeltse az érdeklődésüket a műszaki pályák iránt és kapcsolatba kerüljön azokkal a tizenévesekkel, akik néhány év elteltével gyakornokok, főiskolai és egyetemi hallgatók, s a későbbiekben akár a győri vállalat munkatársai lesznek.

Ajánlott videó