Tudomány

Látványos videó a Courier-ről

A hamarosan érkező iPad mellett kevesebb szó esik a Microsoft tabletjéről, a Courierről, pedig úgy tűnik, a cég valami forradalmival készül.

Évtizedeken keresztül az Apple termékei jelentették a kapcsolatot a kreatív emberek és a számítástechnika között. Az intuitív, felhasználóbarát felületek mindig is nagyon fontosak voltak a termékek tervezése során, Cupertinoban elsődleges cél volt, hogy minden termék könnyen, szinte tanulás nélkül használható legyen.

Azonban a nagy ellenfél, a Microsoft nem szégyell tanulni (vagy lopni, lásd a grafikus felület születési körülményeit) másoktól. Az óriási tablet-mániában, amelyet leginkább az iPad gerjesztett, a vita arról szól máris, hogy vajon kell-e Flash egy ilyen termékbe, illetve fontos-e, hogy egyszerre több programot tudjon futtatni.

A Courier esetében igyekeztek azt megvizsgálni, mit várnak egy ilyen terméktól az emberek. A kétoldalas megoldás nagyon emlékeztet egy vastag füzetre, vagy könyvre – ennek megfelelően a felhasználói felület is ebbe az irányba halad. Az alább látható, angol nyelvű videón egyértelmű, hogy nem azzal kívánnak kampányolni, hogy miként fut az Office a terméken, hanem azzal, hogy újrafeltalálták a jegyzetfüzetet. Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy a koncepcióból ebben a formában lesz termék, azonban azt jól mutatja, hogy Redmondban megtanulták a leckét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik