Tudomány

Interaktív kiállítási központ nyílik jövőre Győrben

Interaktív kiállítási központ nyílik - várhatóan jövő ősszel - Győrben, közel kétmilliárd forint összköltséggel.

A kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzéseket várhatóan a második negyedévben írják ki, , a kivitelezés június-júliusban indulhat, az Agóra Pólus interaktív kiállítási központ a tervek szerint 2011. szeptember 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Közlésük szerint az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága még december végén találta támogatásra érdemesnek az 1,871 milliárdos összköltségű projektet, 1,671 milliárd forintot biztosítva a beruházáshoz, amihez a város kétszázmilliónyi önrésszel járul hozzá. A támogatási szerződést a napokban írta alá a szaktárca illetékesével Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester.

Az újonnan létrejövő kiállítási központ amellett, hogy a szabadidő eltöltésének eddig egyedülálló módját teremti meg Győrben és térségében, innovatív módon segíti a fiatalok pályaválasztási döntését, erősíti a felsőfokú képzésben és szakképzésben résztvevők és a gazdaság kapcsolatát. A háromszintes, 2737 négyzetméteren elhelyezkedő interaktív közművelődési létesítmény küldetése a műszaki és természettudományos ismeretek bővítése, kiemelt fókusszal a járműgyártásra, illetve a helyi járműipar mai technikai vívmányainak megismertetésére – közölték.

Jelezték: a Széchenyi István Egyetem területén megnyíló épületben helyet kap még kreatív foglalkoztató, látványlabor, e-olvasó, előadó- és oktatóterek, egy 100 érdeklődő befogadására alkalmas konferenciatér és a létesítményt kiszolgáló mélygarázs is. A projekt célja a köz- és felsőoktatás, illetve a felnőttoktatás támogatásán keresztül Győr versenyképességének növelése, a járműipar számára a helyi munkaerő kinevelése, ezáltal az elvándorlási kedv mérséklése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik