Tudomány

Fura lépések a Sonytól és a Microsoft-tól

Az XBOX360-on úgy lesz USB, hogy nem funkcionál teljesen, a PS3 pedig mindörökké letiltja a Linuxot.

A Microsoft április 6-án adja ki a legfrisebb rendszerfrissítést az XBOX360 játékkonzoljához, amelyneknek egyik legnagyobb újdonsága, hogy a gépben lévő USB portok végre külső meghajtókat is támogatnak. Eddig csak speciális, direkt a készülékhez tervezett eszközök voltak elérhetők, de csak mostantól lesz lehetőség arra, hogy a gép írni is tudjon a külső eszközre.

Üröm az örömben, hogy a külső tárolóegység minimum 1GB-os kell, hogy legyen, míg a maximum 16GByte, akkor is ennyi, ha egyébként ennél jóval nagyobb külső merevlemez van csatlakoztatva. Két USB port esetén tehát maximálisan 32 gigabájtnyi háttértárat köthetünk a készülékre – már ha nem a Microsofttól vesszük azokat, hiszen lehet kapni speciális, XBOX-kompatibilis meghajtókat, csak meglehetősen drágán.

A Sony a PlayStation 3 esetében borzolja az idegeket: a csütörtökön érkező frissítés után a felhasználók elveszítik a más operációs rendszer (jellemzően Linux) telepítésének lehetőségét, amely eddig minden “duci” PS3 tulajdonosnak a rendelkezésére állt. A fájlokat érdemes lementeni a frissítés előtt, mert valószínűleg elvesznek.

Aki nem akar frissíteni, megteheti, azonban ennek ára van: fel kell áldozni a Playstation Network-hozzáférést, a külső médiaszervereken tárolt anyagok lejátszását és a nyáron érkező 3D-frissítést a Blu-ray lejátszóhoz.

Ajánlott linkek:

Kinyírja a Linuxot a Sony (Technet.hu)
Felemás USB-támogatást kap az Xbox 360 (HWSW)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik