Tudomány

Steve Jobs, az egyszavas válaszok mestere

Steve Jobs, az Apple legendás vezetője mostanában egyre többször válaszol a hozzá érkező e-mailekre, bár sok köszönet nincs benne.

Az Apple-pletykákkal foglalkozó honlapok számára sokszor a legváratlanabb helyről érkezik információ: maga a nagyvezér szolgáltatja azokat, finoman szólva is érdekes válaszleveleiben.

Jobs címe nyilvános, gyakorlatilag bárki írhat neki. Felépülése óta ráadásul egyre gyakrabban válaszol is, az elmúlt hetekben tucatnyi ilyen levél látott napvilágot – miközben korábban állítólag még a fontos leveleket sem válaszolta meg nagyon.

Jezper Söderlund, egy svéd zenei producer azt kérdezte tőle, hogy vajon az iPhone-t és az iPad-ot össze lehet-e majd kötni, hogy a telefon szolgáltassa az internetet a tablet számára. A válasz fél órán belül megérkezett: “Nem.”

Devir Kahan, egy 14 éves New York-i fiú arról panaszkodott, hogy gondjai vannak a billentyűzettel, amire Jobs annyit reagált, hogy a “A javítás hamarosan érkezik. Bocs a hibáért.” John Devor, aki egy iPodRip nevű szoftvert fejlesztett ki, akkor írt Jobs-nak, amikor az Apple jogászai azt kérték, változtassa meg a szoftver nevét; ő sem kapott hosszú levelet, mindössze ennyi volt: “Változtasd meg az alkalmazás nevét. Nem nagy cucc.”

Talán a legrövidebb választ Andera Nepori kapta, egy olasz blogger, amikor arról érdeklődőtt, hogy az iPad-dal hozzáféhetők lesznek-e az ingyenes e-könyvek, amire annyi volt a válasz, hogy “Aha.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik