Tudomány

A BGF külföldi intézményekkel társul

Virtuális kampusz néven közös online vállalkozásmenedzsment mesterképzést hoz létre négy nyugat-európai felsőoktatási intézmény és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF).

A projektben részt vevő országok tapasztalatai, a helyi piacok jellegzetességei alapján összeállított digitális tananyag 2007 óta készült.

A BGF kezdeményezésére az angliai Essex Business School, a németországi Hochschule Wismar, valamint a franciaországi ESCEM és az Université Paris Ouest – Défense fogott össze, hogy közös kis- és középvállalkozói mesterképzést hozzanak létre.

A hallgatók ismereteket szerezhetnek a projektben részt vevő nemzetek eltérő vállalkozói kultúrájáról, piaci jellegzetességeikről, így felkészülhetnek arra, hogy határokon átnyúló kis- és középvállalkozásokat hozzanak létre és működtessenek sikeresen. A négynyelvű, online tananyag moduljai beépülnek az egyes intézmények képzéseibe, a projekt középtávú célja pedig, hogy a képzést elvégző hallgatók a partnerintézmények közös, egymás által is elismert diplomáját vehessék majd kézbe.

A virtuális kampusz létrehozását többszintű igényfelmérések előzték meg, és megmutatták, hogy a különböző társadalmi csoportoknak nagy szükségük van nemcsak elméleti tudásra, hanem gyakorlati ismeretre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik