Tudomány

Céges Twitter a szerveren

A Microsoftnál már tesztelik az alkalmazottak az OfficeTalk nevű szolgáltatást, amely nem más, mint a Twitter nagyvállalati rokona.

A Microsoft igyekszik a webes magánéletben megszokott dolgokat becsempészni az üzleti szoftverek világába, például a SharePoint csoportmunka-szerver támogatja a dolgozói blogokat, wiki-oldalakat. Készül az Outlookhoz egy Social Connector nevű kiegészítő alkalmazás, amellyel a partnereke közösségi aktivitását követketjük nyomon, de ide illő példa a NewsGator megoldása is, amellyel a mikroblog funkciók jelennek meg a céges csoportmunka-szerveren.

Az Office Labs fejlesztői nemrég jelentették be, hogy elkészültek az OfficeTalk nevű szolgáltatással, ami, hasonlóan a Twitterhez, 140 karakteres üzenetek megosztását teszi lehetővé a céges hálózaton, így generálva közösségi aktivitás a vállalaton belül.

A termék egyelőre kísérleti fázisban van, így az sem biztos, hogy valaha kereskedelmi forgalomba kerül, azonban annyi biztos, hogy a Microsoft berkein belül hatalmas népszerűségnek örvend, napi sok száz mikroblog-bejegyzés születik a cég belső életével kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik