Tudomány

Lencsevégen az Androidos Xperia X10

Április elejétől lesz kapható a Sony Ericsson új üdvöskéje, az Android rendszerrel szerelt Xperia X10.

A valaha szebb napokat is látott Sony Ericsson a remények szerint ismét egy modern, ütőképes készüléket mutat be hamarosan, amely az Xperia X10 névre hallgat. Az új készülék Android 1.6-os operációs rendszerrel érkezik, azonban a gyártó ígérete szerint igen hamar 2.1-es verziószámúra lesz frissíthető. Rá is férne a siker a japán-svéd gyártóra, mert az évek óta kínált egyenmobilok és az Xperia X1 és X2 kudarca miatt alaposan megtépázódott nemcsak a hírneve, hanem a bevételei is.

Az új készülék fekete és fehér színben, 4 colos, 480×854 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, az előlap alatt pedig egy 1 GHz-es Qualcomm processzor rejtőzik.

A Google Nexus One közvetlen ellenfelének is tekinthető mobil 1 GB memóriával rendelkezik az alkalmazások számára, illetve 256 MB RAM szolgálja azok gyors futását. A készülék különlegességét a 8,1 megapixeles hátsó, és a 640×480 pixeles előlapi kamera adja, valamint rendelkezik a kategóriában ritkaságszámba menő RDS-képes FM-rádióval is.

A készülék egyedi kezelőfelületet is kapott, valamint integrálásra került az SE PlayNow! szolgáltatása is, amellyel korlátlan zeneletöltést tesz lehetővé.

Az alábbi, francia nyelvű videón részletesen is megtekinthető az X10 működés közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik