Tudomány

Hírbe hozták a Twittert a Microsofttal

Több iparági elemző is felvetette már, hogy a Microsoft részéről logikus lépés lenne a Twitter mikroblog-szolgáltató megvásárlása.
Kapcsolódó cikkek

Annyi már ismeretese volt korábban is, hogy a Twitter tárgyalásokat folytat a Microsofttal, azonban részleteket nem árultak el, ráadásul a Google-vel is ültek már egy asztalhoz.

A Twitter szolgáltatásában óriási mennyiségű üzenet halad át nap, mint nap, így a látogatottság is meredeken emelkedik. Mindez megnövekedett üzemeltetési kölségekkel jár, a sokmilliós forgalmat csak egyre nagyobb beruházással lehet kiszolgálni, amit azonban nem követ a bevétel növekedése: a mai napig nem tisztázódott, hogy milyen üzleti modell tehetné nyereségessé a szolgáltatást. Eddig a cég megúszta tőkeemelésekkel, de előbb-utóbb kénytelenek lesznek kitalálni egy olyan megoldást, amellyel hosszú távon is finanszírozható a működés, így kézenfekvő megoldás lehet, ha összeállnak egy nagyobb céggel.

A Marketing World Expo rendezvényen Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója homályos válasz adott arra a kérdésre, hogy tervezi-e a cég a Twitter felvásárlását.

“Ez nem egyértelmű. Úgy gondolom, hogy remek a kapcsolatunk a Twitterrel. Nem egyértelmű számomra. Utálnám, ha nem lenne kapcsolatunk velük. Szóval szükséges-e, hogy birtokoljuk a céget, vagy nem? Ez jelenleg még nem tiszta számomra. Másként nézve a dolgot: független cégként hitelesek és remek értékeik vannak a felhasználói közösségüknek köszönhetően. Hogy ez egy felvásárlást követően is így lenne? Nem vagyok benne biztos. Egy független cég akarnak maradni, ami miatt jó partnerséget kell kialakítanunk velük” – mondta el Ballmer válaszában, amelyből elemzők arra következtetnek, hogy bizony szóba került a két cég között a felvásárlás gondolata is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik