Tudomány

Google City lett Topekából

Kansas állam fővárosának polgármestere, Bill Bunten azt szeretné elérni, hogy a Google kísérleti üvegszálas hálózatát náluk is bevezesse a cég.

Ennek érdekében hétfőn egy kiáltványt tett közzé a város első embere és egy időre még Topeka honlapján is lecserélték a nevet Google, Kansasra.

A Google Fiber for Communities nevű kezdeményezése arról szól, hogy első körben 50, majd 500 ezer embert juttassanak nagy sebességű, gigabites internetcsatlakozáshoz, ami százszor gyorsabb, mint az észak-amerikai átlag. Az akció célja, hogy serkentse a széles sávú ellátottságot. Az erre a célra létrehozott honlapon az érdeklődő városok március 26-ig jelentkezhetnek, a cég pedig később dönt arról, melyek lesznek a kiválasztott szerencsések.

A város-átnevezési akció azt a célt szolgálja, hogy a hírverésnek köszönhetően a 122 ezer lakosú Topeka is bekerüljön azon városok körébe, ahol bevezetik az üvegszálas hálózatot. Természetesen a várost nem végleg nevezik át, az akció után marad az eredeti név, amely indián nyelven annyit tesz, hogy a “hely, ahol szépen nő a krumpli”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik