Tudomány

Itt az nVidia Ion 2

Az nVidia, a világ egyik legnagyobb grafikuschip-gyártója bejelentette az Ion 2 chipkészletet, amelyet netbookokhoz és low-end rendszerekhez szán a gyártó.

Az Ion 2 a GeForce 210 grafikus processzoron alapszik és kiegészíti a netbookokban az Atom processzorokhoz kapcsolódó Intel Pineview integrált grafikus megoldását. Az Ion 2-t kiegészítő Optimus rendszer képes arra, hogy az eredeti Intel lapka és az nVidia grafikus chipset között váltson.

Így a rendszer képes arra, hogy nem megterhelő feladatokhoz a kis fogyasztású integrált grafikus modult használja és az Ion csak akkor kapcsoljon be, amikor szükség van rá. Ez lehet nagyfelbontású film lejátszása, Flash tartalmak gyorsítása, vagy az összeköttetés megteremtése egy külső kijelző és a készülék között.

A lapkakészlet két verzióban érkezik: egy 8 magos verzió a netbookokhoz és egy 16 magos az asztali megoldásokhoz, ahol nem annyira fontos az akkumulátoros üzemidő.

Több készüléket is bejelentettek ezzel egyidőben, amelyek már az új megoldást használják, mint például az Acer Aspire 532G és az Asus Eee PC 1201PN netbok, az Eee Top 2010P asztali gép, vagy a Lenovo C200 és az Acer Aspire Revo, amelyek szinén netbookok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik