Tudomány

Holnap kezdődik a CeBit informatikai kiállítás

Holnap kezdődik a CeBit informatikai és szorakoztatóelektronikai kiállítás Hannoverben. A Las Vegas-i CES mellett ez a világ egyik legjelentősebb ilyen rendezvénye.

Több, mint 4000 kiállító egy héten keresztül mutatja be az informatikai és a szórakoztatóelektronika legfontosabb újdonságait a hannoveri vásárközpontban. Természetesen idén is az egyre nagyobb teljesítményű, egyre olcsóbb eszközök lesznek a fókuszban, legyen szó akár okostelefonokról, akár laptopokról, illetve az utóbbiak esetében biztosan látunk majd új megoldásokat az energiahatékonyság kérdésében is.

A sztártéma minden bizonnyal a 3D lesz: új tévékészülékek, Blu-Ray lejátszók, monitorok és szoftverek érkeznek.

A 3D mellett szerencsére egyre nagyobb teret nyer a környezetvédelem is, az elektronikai ipar, mint az egyik legtöbb veszélyes hulladékot termelő gyártási terület, rá van szorulva arra, hogy minél több innovációt mutasson be a környezetvédelemben.

A kiállításon idén 68 országból 4157 kiállító képviselteti magát, amely további csökkenést jelent a tavalyi 4300-as számhoz képest, azonban idén 300 olyan kiállító is lesz, amely még soha nem vett részt a seregszemlén, meglepő módon köztük van a Google és az Amazon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik