Tudomány

Bajba kerülhetnek a brit netkávézók

A Digitális Közgazdaság Törvény névre hallgató tervezet szerint a nyílt wifi-kapcsolatot szolgáltató intézmények ugyanolyan megítélés alá esnének, mint az otthoni internet-felhasználók.

A netkávézók, egyetemek, könyvtárak a jövőben választhatnak, vagy nyilvántartást vezetnek minden, rájuk csatlakozó netezőről, vagy vállalják a kockázatát annak, hogy a rajtuk keresztül megvalósuló jogellenes cselekményekért őket vonják felelősségre.

A válságban a vendégeket ingyenes internet-hozzáféréssel becsalogatni igyekvő netkávézók, vagy hotelek akár el is veszíthetik az előfizetésüket, ha egy vendég kalózkodásra, vagy jogtalan letöltésre adja a fejét. Nem menekülnek a könyvtárak, egyetemek sem, ugyanis a törvényhozók attól tartanak, ha kivételt tennének ezekkel az intézményekkel, akkor könyvtárnak álcázott kalóztanyák jönnének létre.

A brit Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalt vezető Lord Young azt tanácsolja az érintett iténzményeknek, hogy vezessenek be szigorú szűrőrendszereket, amelyek megakadályozzák, hogy a felhasználók rossz célokra használják a szolgáltatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik