Tudomány

12 böngésző közül választhatunk

Az Európai Unió és a Microsoft közötti megállapodás értelmében eldönthetjük, hogy melyik szoftvert kívánjuk használni a világháló böngészésére.

A megállapodás egy hosszú évek óta húzódó trösztellenes vizsgálat végét jelenti, amit azért indított az EU a Microsoft ellen, mert az beépítette az Internet Explorer-t a Windows operációs rendszerekbe, így kizárva a konkurens termékeket.

A hamarosan érkező frissítés mindazoknak a gépén megjelenik, akik alapbeállításokkal használják a Windows 7, Vista vagy XP operációs rendszerüket. A választóképernyő ezen kívül minden, Európában eladott új Windows rendszer esetén megjelenik. Azok mentesülnek a választás alól, akik már most sem az Internet Explorert használják, hanem valamelyik konkurens terméket.

A felhasználók egy ablakkal fognak találkozni, amelyben választhatnak az 5 legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező böngésző (Internet Explorer, Firefox, Apple Safari, Google Chrome és Opera) közül, amelyek véletlenszerű sorrendben jelennek meg. Azonban a Microsoft ennél is tovább ment: egy oldalsó listából választhatjuk a a Sleipnir, a Green Browser, a Maxthon, az Avant, a Flock, a K-meleon és a Slim böngészők valamelyikét is.

Sokan attól tartanak, hogy a kevésbé tapasztalt fehasználókat ez össze fogja zavarni, azonban abban mindenki egyet ért, hogy a választás szabadságát meg kell hagyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik