Sport

Összejött az álommeccs Miamiban

Roger Federer és Rafael Nadal is megnyerte soros mérkőzését, így egymással csapnak össze a négy között.

A spanyol világelső a cseh Tomas Berdych-el mérte össze erejét, az első szettet pedig magabiztosan hozta. Amilyen könnyen ment a játék az első felvonásban, olyannyira nehezen a másodikban, így riválisa döntő szettre kényszerítette az ibériait.

Nadal aztán a záró felvonásban egy ízben brékelte Berdychet, így 6:2, 3:6, 6:3-al jutott be az elődöntőbe.

Roger Federer jóval kipihentebb lesz kettejük összecsapásakor, a svájci ellenfele, a francia Gilles Simon ugyanis három elveszített játszma után sérülés miatt feladni kényszerült a negyeddöntőt, a nyakával akadtak gondjai.

Az már korábban biztossá vált, hogy az idén megállíthatatlan Novak Djokovics Mardy Fish-sel meccsel a döntőbe kerülésért.

A hölgyek egy lépéssel előrébb járnak, ők már túl vannak az elődöntőkön. A miami közönség orosz-fehérorosz párharcot láthat majd, ugyanis Marija Sarapova legyőzte a meglepetéseket sorra szállító Andrea Petkovicot, igaz a németek üdvöskéje hozta az első szettet, Sharapova azonban egy 6:0-val egalizált, a harmadik felvonásban pedig könnyedén biztosította helyét a fináléban.

Viktorija Azarenka nem cicózott sokat, mindössze három játékot engedélyezett az orosz Vera Zvonarjovának, 6:0, 6:3-al jutott be a torna döntőjébe.

Eredmények:

férfiak (3,645 millió dollár), negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Berdych (cseh, 7.) 6:2, 3:6, 6:3
Federer (svájci, 3.)-Simon (francia, 25.) 3:0-nál Simon feladta

Az elődöntőben:
Nadal-Federer, Djokovic (szerb, 2.)-Fish (amerikai, 14.)

nők (4,5 millió dollár), elődöntő:
Azarenka (fehérorosz, 8.)-Zvonarjova (orosz, 3.) 6:0, 6:3
Sharapova (orosz, 16.)-Petkovic (német, 21.) 3:6, 6:0, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik