Sport

Djokovics lenyomta Federert

Novak Djokovics három szettben verte a címvédő Roger Federert, és bejutott az Australian Open döntőjébe.

Az első szettben fej fej mellett haladt a világranglista második és harmadik helyezettje, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a másik adogatásával (egyedül Federernek volt esélye brékelni egyszer, az sem jött össze), így rövidítésben dőlt el a felvonás sorsa. Djokovics bírta jobban idegekkel a hajrát, 7-3-ra nyerte a ráadást.

A második játszma az ellentettje volt az előzőnek, sorra vették el egymás adogatójátékait a felek, ebből pedig úgy tűnt Federer jön ki jobban, legalábbis elhúzott 4:2-re – egy ízben olyan trükkösen emelte át a labdát Djokovics felett, hogy öröm volt nézni.

Nem adta fel a szerb ellenfél, fordítani tudott, végül mesteri játékkal 7:5-el behúzta a szettet, Roger Federer nehéz helyzetbe került.

A harmadik felvonásban a végletekig kiélezett gémeket játszott a két klasszis,majd 4:4-es állásnál Djokovics újfent brékelte az egykori világelsőt, a svájci pedig teljesen elkedvtelenedett az utolsó gémre. Előbb hibát hibára halmozott, aztán hárított két meccslabdát, végül azonban kikapott, így a címvédő az elődöntőben búcsúzni kényszerült.

A másik finalista a brit Andy Murray és a spanyol David Ferrer párharcából kerül majd ki.

A hölgyeknél a nap korábbi szakaszában Li Na és Kim Clijsters biztosította helyét a fináléban.

Eredmény:
Novak Djokovics – Roger Federer 7:6 (7-3), 7:5,6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik