Tech

Népszerű kiskaput zár be a YouTube

Didem Mente/Anadolu via Getty Images
Didem Mente/Anadolu via Getty Images

A YouTube régóta törekszik arra, hogy rávegye felhasználóit a fizetős szolgáltatásához való csatlakozásra. Többek közt ezt szolgálja a reklámblokkolók tiltása, és a hirdetések számának növelése is, de most úgy tűnik, újabb népszerű kiskaput zár be a videó óriás.

Az elmúlt napokban rengetegen jelezték a Redditen, hogy a YouTube törölte a Premium előfizetésüket arra hivatkozva, hogy VPN-t használtak a regisztrációkor, ami miatt olcsóbban tudtak előfizetni a szolgáltatásra, írja a TechCrunch.

A YouTube a lap érdeklődésére jelezte, hogy a rendszerük már képes észlelni, ha egy előfizető hazudik a regisztrációs országáról, ezt követően pedig a rendszer felszólítja a felhasználót, hogy változtassa meg a számlázási adatait. 

A cég nem kommentálta a fiókok törlését, azt viszont jelezte, hogy „kezdeményezte a prémium tagság megszüntetését azon fiókok esetében, amelyekről megállapították, hogy meghamisították a regisztrációs országuk adatait”.

A törlési hullám a közelmúltban kezdődött, tehát aki ilyen trükközésre adta a fejét, hamarosan levélre számíthat: a szabályt megsértő felhasználókat e-mailben és az alkalmazáson belül is értesítik az előfizetés törléséről.

Kapcsolódó
Aggasztó hiba bukkant fel a YouTube-on
Ennek nem fog örülni, aki reklámblokkolóval néz YouTube-ot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik