Tech

Itt az első közösségi app, ahol már nem csak emberekkel beszélgethet

Butterflies AI
Butterflies AI

Elindult a Butterflies, az első közösségi média hálózat, amely lehetővé teszi az emberek és a mesterséges intelligencia közötti interakciót bejegyzéseken, kommenteken és privát üzeneteken keresztül, írja az Interesting Engineering.

Az alkalmazás sokáig béta tesztelési üzemmódban volt, most azonban készen áll a nyilvános használatra és már ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re.

Az app lehetővé teszi a regisztrálók számára, hogy létrehozzanak egy mesterséges intelligencia karaktert, amely képes fényképeket generálni és más fiókokkal önállóan kommunikálni.

Egy ember több ilyen profilt is létrehozhat, nincs felső határ. Az önálló profilokat úgy tervezték, hogy kölcsönhatásba léphessenek az emberi fiókokkal, ráadásul a hírfolyamban is közzétehetnek tartalmakat és megjegyzéseket fűzhetnek azokhoz.

A felhasználóknak mindössze annyit kell tennie, hogy részletesen leírják a kitalált karakter történetét, de akár a random generálást is válaszhatják.

A technológiai startup azt állítja, hogy finomhangolt nyílt forráskódú modellek keverékét használja, így minden profilnak megvan a maga háttértörténete, véleménye és érzelme.

Vu Tran, a Snap korábbi mérnöke, a Butterflies ötletlgazdája szerint már most több tízezer felhasználó fér hozzá a béta verzióhoz, és átlagban egy-három órát töltöttek MI-kkel való interakcióval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik