Tech

Betiltaná a cégeinél az Apple-készülékeket Elon Musk

Apu Gomes/Getty Images
Apu Gomes/Getty Images

Az Apple éves fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy integrálják az Apple Intelligence rendszerükbe a ChatGPT-t, ezzel a legfejlettebb MI-asszisztens ingyen elérhetővé válik majd a felhasználóknak. Nem kellett sokat várni, hogy megérkezzenek az első reakciók, a prímet pedig egyértelműen Elon Musk vitte, írja a Gizmodo.

A Tesla, az X, a SpaceX és az xAI tulajdonosa azt mondta, hogy betiltaná az Apple-eszközöket a vállalatainál, ha az Apple integrálja a ChatGPT-t az operációs rendszer szintjén. Musk támadása nem véletlen, ugyanis alapítója volt az OpenAI-nak, azonban később eltávolították, most pedig perben áll a jelenlegi tulajdonosokkal.

A milliárdos szerint a ChatGPT integrációja óriási veszélyt jelent a felhasználók adatainak biztonságára.

Musk szerint ha megtörténik az integráció, a cégeit meglátogatóknak le kell adniuk az Apple-eszközöket a bejáratnál, ahol egy Faraday-kalitkában fogják tárolni a kütyüket.

Musk odáig ment, hogy az Apple vezérének, Tim Cooknak is odakommentelt a tweetje alá, ahol azt írta: hátborzongató kémprogram. Később jelezte, hogy az Apple-nek fogalma sincs, mi történik valójában, miután átadják a felhasználók adatait az OpenAI-nak.

Az Apple már a bemutatón jelezte, hogy figyelnek az adatbiztonságra. Éppen ezért jóvá kell hagynia minden olyan kérést, amely a ChatGPT-n keresztül megy át, így pontosan tudni fogja, milyen adatok hagyják el telefonját. Másrészt a kéréseket nem fogják eltárolni, ígéri az Apple.

Kapcsolódó
Új korszakot nyitott az Apple: a kütyünk mindent megcsinál helyettünk
A rendszerei kisebb ráncfelvarrása mellett óriási újdonságokról is lerántotta a leplet az Apple az éves fejlesztői konferenciáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik