Tech

Leállás lesz a K&H-nál, mutatjuk a részleteket

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt a K&H elektronikus csatornái (internetbanki és mobilbanki alkalmazás) és az azokon elérhető pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások, valamint az ATM készpénzbefizetési szolgáltatás szünetelni fog 2024. június 8-án 6:00 órától június 9-én 12:00 óráig.

A pénzintézet honlapján megjelent tájékoztatás szerint az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása is szünetelni fog ez idő alatt, a bejövő azonnali átutalások visszautasításra kerülnek, azokat a bankszünnapokat követően szükséges újra benyújtani. Az ezzel járó szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül.

A bank felhívta ügyfelei figyelmét, hogy a határidős teljesítéseket, a számlák kiegyenlítését, és a közterhek fizetését amennyiben lehetséges, a bankszünnapok előtti munkanapon rendezzék. A bankszünnapokra eső előre megadott határidős, vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon teljesítik.

A betéti és hitelkártyák használatára a bankszünnapok alatt a 2024. június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség.

A zökkenőmentes bankkártyahasználat érdekében arra kérik az ügyfeleket, hogy biztosítsanak megfelelő fedezetet bankszámlájukon a bankszünnapokra, valamint gondoskodjon a megfelelő kártyalimitek beállításáról, mert a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton sem.

Az online bankkártyás és SZÉP kártyás fizetéseknél fennakadás, a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS üzenetek és az online vásárlást megerősítő SMS üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás fordulhat elő. A hónap folyamán még egyszer sor kerül majd hasonlóra: június 21-én 18:00 órától június 22-én 18:00 óráig. A további részletekről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik