Tech

Régebbi modellek is megkapják az idei LG tévék egyik nagy újdonságát

LG
LG
Nemcsak a 2024-es modellekre érkezik a Chromecast támogatás.

Az LG még a januári CES kütyüexpón mutatta be az idei okostévé kínálatát (a maga nemében lenyűgöző átlátszó képernyője mellett), és Las Vegasban többek között már az is kiderült, hogy az új televíziókon debütáló WebOS 24 operációs rendszer egyik nagy újdonsága egy régóta várt funkció, a beépített Chromecast lesz.

A Google által fejlesztett lejátszó ezidáig nem volt elérhető a dél-koreai gyártó eszközein (ez korábban főleg az Android vagy Google TV-vel szerelt eszközök kiváltsága volt), de az LG 2024-es, már itthon is kapható okostévéi végre támogatják, hogy ezen megoldással jelenítsünk meg a televízió jóval nagyobb képernyőjén a kompatibilis eszközökön (mobil, tablet, laptop stb.) lejátszott szinte bármilyen típusú tartalmakat (fotó, videó stb.) – az otthoni vezeték nélküli hálózatunkon keresztül.

További remek hír, hogy az újdonságnak nem csak azok örülhetnek, akik 2024-es modellt vásárolnak, de idővel azok is, akik 2022-ben és 2023-ban szerezték be az LG bizonyos készülékeit. Ma már tudható, hogy a két évvel ezelőtti modellek közül az OLED és a QNED8K típusok, míg a tavalyi képernyők közül az OLED, QNED és UHD variánsok kapják meg a WebOS 24 frissítést, és ezzel a Chromecast támogatást. Ezekre a modellekre valamikor 2025 folyamán érkezik meg az új operációs rendszer.

Ez része a gyártó webOS Re:New program stratégiájának, melynek lényege, hogy a tévék a forgalomba kerülésüktől számított öt éven belül négy nagyobb frissítést kapnak, de a legújabb operációs rendszer a megjelenés évében csak az adott év aktuális tévéin elérhető, a korábbi modelleken egy év csúszással jelenik meg.

A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a 2024-es modellek 2026-ban kapják meg a jövőre érkező WebOS 25-öt, 2027-ben a WebOS 26-ot, 2028-ban a WebOS 27-et, és végül 2029-ben a WebOS 28-at. A fentebb említett 2023-as tévéknél a Chromecastet tartalmazó WebOS 24 csak jövőre, tehát 2025-ben lesz elérhető, majd minden rákövetkező évben jön az egyel újabb rendszer, egészen a WebOS 27-ig. Hasonló a helyzet az érintett 2022-es OLED és QNED8K típusoknál is, csak ott 2027-ben a WebOS 26-tal ér véget a támogatás. Ez ugyanakkor a biztonsági frissítéseket nem érinti.

Kapcsolódó
Még úgy is lenyűgöző az LG átlátszó tévéje, hogy valójában nem akarnék ilyet otthonra
Egészen elképesztő a kijelző, de még gyerekcipőben jár ez a technológia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik