Tech

Kutyáknak szánt légitársaság indult Amerikában

Ryan Jello / Getty Images
Ryan Jello / Getty Images

A napokban szállt fel a kifejezetten kutyákra szabott légitársaság, a Bark Air első járata New Yorkból Los Angelesbe, írja az IFLScience.

A járatra, amely lehetővé teszi a kedvenceknek, hogy üléseken üljenek, és a kabinban mászkáljanak, mind a tíz jegyet eladták. Az állatok természetesen nem maguk utaztak, gazdájuk kísérte őket. A vállalat célja, hogy minimalizálja a háziállatok repülés közbeni szorongását, valamint hogy első osztályú utazási élményt biztosítsanak a kutyáknak.

A cég vezérigazgatója, Matt Meeker szerint túl gyakran fordul elő, hogy a kutyáktól megtagadják az utazás lehetőségét, ha pedig mégis mehetnek, általában bezárják őket egy dobozba, és áthelyezik őket a csomagtérbe. A szakember, annak érdekében hogy szemléltesse, min mennek keresztül általában a kutyák, a négyórás utat végig egy dobozban töltötte.

Amellett, hogy a beléptetés is gyorsabb az ilyen járatokra, a szakemberek nyugtató feromonokat, zenét és színeket is bevetnek annak érdekében, hogy minden négylábú nyugodtan utazhasson.

Fel- és leszállás közben ugyan kell a póráz az állatokra, a maradék időben nyugodtan járkálhatnak a gépen. A légitársaság jelenleg New Yorkból Los Angelesbe, valamint New Yorkból Londonba üzemeltet járatokat, hamarosan azonban további úti célokkal bővül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik